Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brčko distrikt

Za falsifikovanje isprave dobio samo 30 dana uslovno!

bulcevic falsifikovanje
damir-bulcevic-2
Damir Bulčević / FOTO: otisak.ba

Tokom 2018. u postupku imenovanja za šefa Inspektorata Brčko distrikta BiH Bulčević lažno potvrdio nepostojanje sukoba interesa

Vijeće Apelacionog suda Brčko distrikta BiH donijelo je presudu kojom je odbilo žalbe izjavljene od branilaca optuženog. Vijeće je potvrdilo prvostepenu presudu Osnovnog suda Brčko distrikta BiH u krivičnom predmetu koji se vodi protiv Damira Bulčevića, zastupnika NiP-a u Skupštini Distrikta Brčko, zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Prvostepenom presudom, optuženi Bulčević proglašen je krivim za krivično djelo falsifikovanje isprave. On je toku 2018. godine u postupku imenovanja za šefa Inspektorata Brčko distrikta BiH lažno potvrdio nepostojanje sukoba interesa u vezi s političkim angažmanom.

Time je svjesno i namjerno, iako je u to vrijeme obavljao funkciju unutar lokalne organizacije Stranke demokratske akcije, sačinio, ovjerio i nadležnom organu predao lažnu izjavu u kojoj je naveo da nije član organa političkih stranaka.

Za navedeno krivično djelo, utvrđena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 (trideset) dana koja se neće izvršiti ukoliko Bulčević u roku od jedne godine ne učini novo krivično djelo, saopštio je portparol Pravosudne komisije Brčko distrikta Dejan Nišić.