Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za novogodišnju noć gradski prevoz po izmijenjenom režimu vožnje

tramvaj1111
Foto: Ilustracija

Zbog potpune obustave saobraćaja u ulici Titova i Radićeva u povodu javnog dočeka Nove godine, sutra će se javni gradski prevoz u Sarajevu odvijati po izmijenjenom režimu vožnje.

Kako je saopćeno iz KJKP Gradski saobraćaj, s ciljem osiguranja prevoza posjetilaca ove manifestacije bit će produžen rad tramvajskog saobraćaja i autobuske linije Vijećnica-Dobrinja.

Tako će u novogodišnjoj noći tramvajski saobraćaj raditi produženo do 03.00 sati, s tim da će se od 20.00 sati odvijati na relaciji Skenderija-Ilidža, a od ponoći u saobraćaju će biti tri vozila s intervalom nailaska 20 minuta.

Autobuska linija 31e Vijećnica-Dobrinja bit će u funkciji do 02.00 sata, s tim da će od 20.00 sati mijenjati polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti s terminala Trg Austrije, a na relaciji Skenderija-Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom, zatim preko mosta Skenderija uz korištenje trolejbuskog stajališta u ul. Hamze Hume, te dalje ustaljenom trasom.

Od ponoći ova linija biće u funkciji s dva vozila i intervalom nailaska 30 minuta.

Autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku od 20.00 sati mijenjat će polazni terminal i umjesto s Doma Armije polazit će s terminala Park.

U petak i subotu, 1. i 2. januara javni gradski prevoz odvijat će se po prazničnoj, odnosno nedjeljnoj šemi rada.

Iz GRAS-a napominju korisnike da će u dane praznika u funkciji biti linije za izletišta Barice i Trebević, te da je svakodnevno u funkciji linija za Bjelašnicu.