BiH

NSRS

Za predsjednika Ustavnog suda RS imenovan Džerard Selman

28/04/2021

Narodna skuština primila je k znanju Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmana za ljudska prava Bosne i Herecegovine za 2020. godinu

Narodna skupština Republike Srpske danas je na redovnoj sjednici za predsjednika Ustavnog suda RS, na prijedlog predsjednika Republike, imenovala sudiju Džerarda Selmana.

Narodna skupština usvojila je Zakon o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi, te Nacrt zakona o strateškom planiranju i upravljanju razvojem u Republici Srpskoj i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti.

Poslanici su prihvatili Izvještaj o realizaciji Dugoročnog programa razvoja osnovnih geoloških istraživanja Republike Srpske za period od 2018. do 2020. godine, kao i Godišnji izvještaj Ombusmana za djecu za 2020. godinu.

Narodna skuština primila je k znanju Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmana za ljudska prava Bosne i Herecegovine za 2020. godinu.

Šesnaesta redovna sjednica bit će nastavljena u utorak, 11. maja, a na dnevnom redu nalaze se još četiri tačke: Informacija o obavezama koje za BiH i RS proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2020. godine; Pokretanje inicijative za razgovor i dijalog između strana RS i Federacije BiH, kao i tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rješenjima za Bosnu i Hercegovinu – prijedlog Kluba poslanika SNSD; Razmatranje pisma visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, od 27.1.2021. godine, upućeno predsjedniku Narodne skupštine i klubovima poslanika u Narodnoj skupštini RS, te izbor i imenovanja, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću NSRS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.