Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

konkurs do petka

Za sada dva kandidata za nasljednika Sebije Izetbegović

sebija izetbegović
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Sebija Izetbegović

Trenutno poziciju v.d. direktora KCUS-a obnaša Alen Pilav, koji se spominjao kao stalno rješenje, no nema potvrde da je on podnio prijavu na konkursu

Na konkurs za novog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), koji je prije dvije sedmice raspisao novi Upravni odbor ove zdravstvene ustanove, do sada su se prijavila dva kandidata.

Svoju prijavu za sada su poslali Ismet Gavrankapetanović, aktuelni direktor Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, ali i Mevludin Mekić, bivši predsjednik Upravnog odbora UNSA-e.

Inače, konkurs za generalnog direktora KCUS-a ističe u petak, 24. novembra.

Sve će vjerovatno biti poznato već 27. novembra, za kada je zakazana redovna sjednica UO KCUS-a na kojoj se očekuje smjena Sebije Izetbegović.

Smijenjena 30. oktobra

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (UO KCUS) usvojio je na sjednici održanoj 30. oktobra odluku o smjeni aktuelne generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Jedna od ukupno devet tačaka dnevnog reda bila je Prijedlog odluke o pokretanju postupka za razrješenje generalne direktorice Sebije Izetbegović, a koju su članovi UO usvojili.

Tada je Izetbegović imala rok od osam dana za ulaganje žalbe. Trenutno poziciju v.d. direktora KCUS-a obnaša Alen Pilav, koji se spominjao kao stalno rješenje, no nema potvrde da je on podnio prijavu na konkursu.