BiH

Požari u Grčkoj

Za sada se niko od državljana BiH nije obraćao za pomoć Ambasadi

08/08/2021

Već peti dan na Eviji traju požari, koji su izmakli kontroli, za razliku od onoga u Atini, koji je zasad stavljen pod kontrolu

Ambasadorica BiH u Grčkoj Milica Ristović-Krstić izjavila je da se do sada niko od državljana BiH nije obraćao za pomoć Ambasadi zbog situacije u vezi sa požarima u Grčkoj, te napomenula da je trenutno kritično stanje na ostrvu Evija.

“Za sada nemamo informaciju da ima neko od državljana BiH na području gdje su požari. Na jugu Peloponeza i na ostrvu Evija trenutno bukte požari, dok je na sjeveru Atine saniran. Na Eviji je kritično, jer praktično cijeli sjeverni dio ostrva gori i već jutros su evakuisana četiri nova naselja”, istakla je Ristović-Krstić.

Ona je dodala da iz časa u čas civilna zaštita izdaje naređenja da se jedno po jedno naselje evakuiše.

“Već peti dan na Eviji traju požari, koji su izmakli kontroli, za razliku od onoga u Atini, koji je zasad stavljen pod kontrolu. Nije u potpunosti ugašen i vatrogasci su na oprezu. U utorak veče su taj požar stavili pod kontrolu, pa se vatra ponovo razbuktala”, navela je ona.

Ristović-Krstić napominje da je i za sutra najavljena jako visoka temperatura vazduha, više od 40 stepeni Celzijusovih, što je, uz vjetar, kobno sve vrijeme.

Ona je rekla da redovno ide u Ambasadu i provjerava mejlove, poruke, te eventualno propuštene pozive.

Širom Grčke već danima bukte razarajući požari u kojim je poginulo najmanje dvoje ljudi.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.