Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za šest mjeseci prijedorska policija otkrila 95 migranata

Ilegalni migranti333
Ilustracija

Na području Policijske uprave Prijedor u proteklih šest mjeseci identifikovano je 95 migranata.

Načelnik te policijske uprave Dalibor Ivanić rekao da su neki od njih bili bez identifikacionih dokumenata ili potvrde o namjeri traženja azila.

Kako bi se migrantima pružila pomoć policija je ostvarila saradnju s pripadnicima Granične policije BiH i Službom za poslove sa strancima.

Ivanić je na konferenciji za novinare naveo da u proteklom periodu nije bilo evidentiranih krivičnih djela i prekršaja počinjenih od tih osoba.

Stanje javnog reda na području koje pokriva Policijska uprava Prijedor je ocijenio kao stabilno, te je naveo da je u posljednjih pet godina u toj oblasti ostvaren kontinuitet u pogledu smanjenja broja narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici te uprave kontinuirano provode preventivne aktivnosti s ciljem, kako je dodao načelnik, sprečavanja incidenata motivisanih mržnjom, a u pogledu turističke sezone i dolaska većeg broja građana iz inostranstva, provode se pojačane planske preventivne i represivne aktivnosti kako bi se očuvalo stabilno stanja bezbjednosti.