Prognoza vremena

Za vikend bez padavina, u ponedjeljak sunčano vrijeme

Jesenji prizori u sarajevskoj Velikoj aleji
07.10.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Jesenji prizori u sarajevskoj Velikoj aleji. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od šest do 12, na jugu od 14 do 18 stepeni Celzijusovih

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša moguća je u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od šest do 12, na jugu od 14 do 18 stepeni Celzijusovih.

Prvog dana vikenda u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini je najavljeno malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura zraka većinom između dva i osam, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između sedam i 13, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

U nedjelju u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet stepeni, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U ponedjeljak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa malom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od tri do osam, na jugu do 11, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 stepeni.