BiH

Ministarstvo saobraćaja

Za vikend novi režim saobraćaja zbog sanacije tramvajske pruge, evo kako će izgledati

09/10/2020

Dio saobraćaja iz ulice Zmaja od Bosne bit će preusmjeren

Radi bolje organizacije saobraćaja tokom izvođenja radova na sanaciji tramvajske pruge – dionica “S” krivina – tramvajsko stajalište “Marijin Dvor”, Ministarstvo saobraćaja obavijestilo je građane Kantona Sarajevo da je u predstojećim danima vikenda odredilo novu regulaciju saobraćaja u blizini tog lokaliteta.

U subotu i nedjelju, 10. i 11. oktobra 2020., ulicom Zmaja od Bosne na dijelu “S” krivina – tramvajsko stajalište “Marijin Dvor” saobraćaj će se odvijati u dvije saobraćajne trake od 00.00 do 24.00 sata, dok krajnja desna saobraćajna traka i isključna saobraćajna traka ostaju zatvorene za saobraćaj.

Dio saobraćaja iz ulice Zmaja od Bosne bit će preusmjeren ulicom Franje Račkog (dvije saobraćajne trake), ulicom Vilsonovo šetalište (dvije saobraćajne trake), ulicom Kotromanića i izlazi na ulicu Hiseta na semaforiziranu raskrsnicu.

Također, dio ulice Vilsonovo šetalište od raskrsnice sa ulicom Franje Račkog do raskrsnice s ulicom Vrbanja ostaje i dalje otvoren za saobraćaj vozila od 00.00 do 24.00 sata, dok je saobraćaj biciklista tim dijelom potpuno obustavljen.

Osim toga, u ulici Vilsonovo šetalište od raskrsnice s ulicom Topal Osman paše do raskrsnice sa ulicom Franje Račkog uspostavlja se stalni režim saobraćaja koji podrazumijeva zabranu saobraćaja za motorna vozila u ulici Vilsonovo šetalište radnim danima od 17.00 do 24.00 sata, a vikendom od 00.00 do 24.00 sata, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.