BiH

Banja Luka

Za vikend pojačane kontrole u ugostiteljskim objektima

17/07/2020

Ovog vikenda te kontrole ćemo pooštriti, jer se broj zaraženih već danima ne smanjuje, naprotiv, naglasio je Amidžić

Komunalna policija i inspekcija u Banjaluci pojačaće ovog vikenda kontrole u ugostiteljskim objektima, kako bi provjerili da li se i koliko poštuju mjere i preporuke u borbi protiv virusa korona, rekao je Srni zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić.

S obzirom na konstantan rast broja oboljelih u Banjaluci i Republici Srpskoj, Amidžić je naveo da večernji izlazak bez maske i nepoštovanje propisa o dozvoljenom broju gostiju u zatvorenom i radnom vremenu, nikome neće donijeti dobro.

Amidžić napominje da su u Gradskoj upravi svjesni svih problema sa kojima se ugostitelji susreću od izbijanja pandemije i činjenice da ih svako ograničavanje u radu skupo košta, ali i da trenutna epidemiološka situacija u Banjaluci sama po sebi zahtijeva da se svi striktno pridržavaju propisanih mjera.

“Naša komunalna policija konstantno kontroliše sve objekte i poštovanje radnog vremena, a inspekcije kontrolišu primjenu propisanih preporuka i mjera u zaštiti od virusa. Ovog vikenda te kontrole ćemo pooštriti, jer se broj zaraženih već danima ne smanjuje, naprotiv”, naglasio je Amidžić.

Prema njegovim riječima, koliko god nekome izgledalo nemoguće da u večernjem izlasku nosi masku ili da u omiljenom kafiću i restoranu ne smije biti više od 50 gostiju, to su mjere koje sve zajedno štite.

“Zato apelujemo i na ugostitelje i na građane da imaju razumijevanja. U protivnom, svi zajedno ćemo biti u još većem problemu”, poručio je Amidžić.

On je dodao da nikome nije cilj da se vrate najrigoroznije mjere iz marta i aprila, te da od ponašanja u kafićima i restoranima zavisi hiljade radnih mjesta.

“Svima koji su i više od dva mjeseca morali da budu zatvoreni pokušali smo da pomognemo i činićemo to i ubuduće. Naš glavni cilj je da sačuvamo živote i zdravlje ljudi, a paralelno s tim i domaću privredu i svako radno mjesto”, naglasio je Amidžić.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.