BiH

Ministarstvo saobraćaja KS

Za vikend se obustavlja saobraćaj na Marijin dvoru

15/10/2020

Od petka (16. oktobar) od 18 do ponedjeljka (19. oktobar) do šest sati obustavlja se saobraćaj svih vozila na dijelu kolovoza ulice Zmaja od Bosne iz smjera Ilidža – Baščaršija na dionici od ukrštanja ulice Zmaja od Bosne – Franje Račkog do raskrsnice ulice Zmaja od Bosne – Vrbanja

U okviru privremenih izmjena režima saobraćaja, zbog radova na sanaciji tramvajske pruge na dionici “S” krivine – tramvajska stanica Marijin dvor, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je donijelo dopunu rješenja kojim se od petka (16. oktobar) od 18 do ponedjeljka (19. oktobar) do šest sati obustavlja saobraćaj svih vozila na dijelu kolovoza ulice Zmaja od Bosne iz smjera Ilidža – Baščaršija na dionici od ukrštanja ulice Zmaja od Bosne – Franje Račkog do raskrsnice ulice Zmaja od Bosne – Vrbanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

U istom periodu zabranjuje se parkiranje vozila u ulici Franje Račkog u desnoj saobraćajnoj traci, te u ulici Kotromanića u kompletnoj dužini saobraćajnice.

Svjetlosna signalizacija u navedenim terminima na raskrsnicama Vrbanja – Vilsonovo šetalište i raskrsnici Kotromanića – Hiseta biće stavljena u režima treptajuće žuto.

Saobraćajnicom Vilsonovo šetalište na dijelu raskrsnice sa ulicom Franje Račkog do raskrsnice sa ulicom Vrbanja ostaje u okviru privremene izmjene saobraćaja, odnosno saobraćaj će se odvijati u dvije saobraćajne trake, dok se ovim dijelom zabranjuje saobraćaj biciklista.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.