Vremenska prognoza

Za vikend stiže promjena vremena

sarajevo oblacno444

U Sarajevu će danas biti sunčno, najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni

U Bosni i Hercegovini jutros sunčano, a slično vrijeme će se zadržati i tokom dana. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24 stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), prenosi Anadolu Agency (AA).

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bugojno i Drvar -2; Sanski Most 0; Jajce, Livno i Zenica 1; Bihać, Bijeljina, Doboj i Grude 2; Banja Luka, Bjelašnica, Sarajevo i Tuzla 3; Ivan-sedlo 4; Mostar, Neum i Trebinje 8; Gradačac 9. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 955Pa, za 12hPa je veći od normalnog i opada.

U Sarajevu će danas također biti sunčno, najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni.

Prvog dana vikenda, prije podne postepeno naoblačenje u Bosni sa sjevera. U drugoj polovini dana lokalno u Bosni može pasti malo kiše. U većem dijelu Hercegovine sunčano vrijeme. Više oblačnosti od sredine dana na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje od 17 do 21 stepeni.

U nedjelju, u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini većinom sunčano. Na sjeveru Hercegovine više oblačnosti prije podne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 16 stepeni.​​​​​​​

Početak sedmice u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15 stepeni.