BiH

sarajevo

Za vikend vakcinacija u Importanne Shopping Centru

23/11/2021

Vakcinacija protiv koronavirusa u tržnim centrima počela je 6. novembra ove godine, a ukupno je vakcinisano 2.000 osoba

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo četvrti vikend zaredom organizira akciju “Vakcinacija prema građanima”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prošlog vikenda, na punktu u Grand Centru Ilidža, protiv koronavirusa su vakcinisane 562 osobe. Vakcinacija u tržnim centrima počela je 6. novembra ove godine, a ukupno je vakcinisano 2.000 osoba.

Ovog vikenda, 27. i 28. novembra, akcija se nastavlja u Importanne Shopping Centru. Onima koji se odluče vakcinisati na raspolaganju će biti prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm.

Vakcinacija će trajati od 10 do 15 sati, a svima koji pristupe vakcinaciji, Importanne Shopping Centar je omogućio besplatan cjelodnevni parking i osvježenje.

Naglašeno je da se treća doza neće aplicirati na punktovima u tržnim centrima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, nego u zdravstvenim ustanovama, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS. Treću dozu u Kantonu Sarajevo mogu primiti svi punoljetni građani.

“Na ovaj način želimo građanima omogućiti još lakše obavljanje vakcinacije, a izabrali smo prostor tržnog centra, jer se tu bilježi najveći broj okupljanja, posebno kada je riječ o danima vikenda. Bitno je naglasiti da su ovaj punkt posjećivali najviše mladi ljudi, ali vakcinisane su sve starosne kategorije. Vakcinisana su i djeca starija od 12 godina uz saglasnost roditelja”, saopćeno je iz Ministarstva zdravstva KS.

Osim na punktovima u tržnim centrima, građani Kantona Sarajevo vakcinaciju mogu obaviti na punktovima u domovima zdravlja.

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS poziva građane na poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi, a prvenstveno obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.