Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BiH

Zabranjen uvoz boje za obrve koja ne zadovoljava zdravstvene standarde

boja za obrve444

Federalni sanitarni inspektor je u decembru na GP Međunarodni aerodrom Sarajevo u postupku utvrđivanja ispravnosti pošiljke naložio laboratorijsku analizu

Federalni granični inspektor na Graničnom prijelazu Međunarodni aerodrom Sarajevo zabranio je uvoz pošiljke boje za obrve nakon što je utvrđeno da ne zadovoljava kriterije/standarde zdravstvene ispravnosti.

S obzirom na to da je analizom i superanalizom uzorka utvrđeno da uzorak mikrobiološki ne odgovara članu 106. Pravilnika o uslovima u pogledu zdravstvene ispravnosti predmeta opšte upotrebe koji se mogu stavljati u promet i članu 4. Zakona o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe (Sl. Novine RBiH br. 2/92 i 13/94), uvoz pošiljke (55 kilograma boje za obrve) je zabranjen.

Federalni sanitarni inspektor je u decembru na GP Međunarodni aerodrom Sarajevo u postupku utvrđivanja ispravnosti pošiljke naložio laboratorijsku analizu uzorka boja za obrve porijeklom iz Ruske Federacije, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP).