Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kanton sarajevo

Zahiragić obećao da će podnijeti ostavku ako vidi 20 trolejbusa, pa pokušao objasniti zašto ipak neće

zahiragic sks (1)

“Ako mi pokažete 20 trolejbusa koje smo platili kreditom, bilo gdje – parkirane ili neparkirane, sve one koje smo platili, ako su došli u Kanton Sarajevo, podnosim ostavku na mjesto zastupnika. Je li pošteno? Evo, javno pred kamerama govorim”, rekao je Zahiragić

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić je poručio da će podnijeti ostavku na funkciji kantonalnog zastupnika ako mu se pokaže 20 novih sarajevskih trolejbusa. Resorni ministar Adnan Šteta (SDP) je nakon toga objavio fotografiju na kojoj se vidi 20 ovih vozila.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, obraćajući se kantonalnom ministru saobraćaja poručio je:

“Ako mi pokažete 20 trolejbusa koje smo platili kreditom, bilo gdje – parkirane ili neparkirane, sve one koje smo platili, ako su došli u Kanton Sarajevo, podnosim ostavku na mjesto zastupnika. Je li pošteno? Evo, javno pred kamerama govorim”, izjavio je.

Šteta je nakon toga, u večernjim satima, objavio fotografiju na kojoj se vidi 20 trolejbusa parkiranih u krugu trolejbuskog depoa.

“Trolejbuski depo s novim trolejbusima, 9. februara 2023., dva sata poslije ponoći na minus devet stepeni celzijusovih. Laku noć Sarajevo”, poručio je Šteta, što je bio odgovor zastupniku Zahiragiću.

Nakon toga ponovo se oglasio Zahiragić, te pokušao objasniti zašto ipak neće podnijeti ostavku.

“Rekao sam, u istoj rečenici kao onaj dio koji su mediji svjesno istakli, da ću podnijeti ostavku ako su svi trolejbusi, koji su ugovoreni i koje smo platili, stigli. Svi ugovoreni trolejbusi još nisu stigli. Nadam se brzo hoće, jer plaćeni su veliki novac”, napisao je Zahiragić u odgovoru u kojem je jasno da neće održati obećanje sa sjednice Skupštine KS.