Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nedodirljivi Fahrudin Solak

Zahvaljujući prijavama za kriminal napredovao do šefa Operativnog štaba

NOVALIC SOLAK

Gotovo sedam miliona maraka namijenjenih zaštiti od poplava potrošeno je za navodno ubuduće spremne jedinice za spašavanje

Bješe to prije otprilike godinu i pol dana. Žurnal je pripremao priču o nenamjenskom trošenju novca Federalne uprave civilne zaštite pod upravom direktora Fahrudina Solaka. Trošeno je po pet hiljada maraka za macole (!?) nabavljani neispravni panciri za deminere, obične torbe plaćane su dvije hiljade maraka, kupovala se oprema za turističko ronjenje. Čamci, Jet ski te Quad vozila korišteni su za privatne izlete sa djecom!

Prethodno smo upitali sarajevsko Kantonalno tužilaštvo postoji li istraga o brojnim sumnjivim nabavkama i utrošku budžetskog novca, za što su postojali kako svjedoci tako i određena dokumentacija. Zamoljeni smo da sačekamo nekoliko dana, jer je dat nalog Federalnoj upravi policije da izuzme dokumentaciju iz FUCZ zarad istrage o navedenim djelima, piše Žurnal.

Prošli su potom i dani i sedmice, ništa se dešavalo nije. Jedan od tužilaca u neformalnom razgovoru žalio se kako uzalud dostavlja urgencije za akciju izuzimanja dokumentacije inspektorima FUP-a.

Uvidjevši da je to još jedna „šuplja priča“ objavili smo jedan, a potom i drugi teskt sa vrlo preciznim detaljima o prekomjerno plaćenim pa i nepotrebnim nabavkama, zloupotrebama pri zapošljavanju te nizu drugih „detalja“ o manirima rukovođenja dirtektora Fahrudina Solaka.

Prošla je i ta 2017. godina, od istrage ni traga ni glasa.

Žurnal je nastavio objavljivati nova saznanja o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju u FUCZ-u, prekomjernoj i potrebama nedokazanoj potrošnji, o njegovoj medijskoj samopromociji plaćenoj budžetskim novcem, stotinama hiljada maraka potrošenim na nepostojeće jedinice, te za milionski vrijedne kako fiktivne, tako i nekorisne projekte.

Gotovo sedam miliona maraka namijenjenih zaštiti od poplava potrošeno je za navodno ubuduće spremne jedinice za spašavanje.

Federalna vlada na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem i dopremijerkom Jelkom Miličević aminovala je sve dotadašnje moguće nezakoitosti uredbom koja nezakonitost – podržava !?

U konačnici, ne treba ni čuditi da taj i takav Fahrudin Solak ima puno povjerenje federalne SDA-HDZ-SBB vlade te biva imenovan i za šefa Operativnog štaba za pitanje migracije. Sada mogu slijediti novi projekti, tenderi i potrošeni milioni u javnim nabavkama za omiljene stranačke firme.

I dok svi zjedno čekamo da inspektori i tužioci izuzmu, a moguće i „pročešljaju“ spornu dokumentaciju o radu FUCZ-a, pogledajte Žurnalov film „Nedodirljivi“.