BiH

Donesena odluka

Vlada KS izdvojila 200.000 KM kao pomoć USK za upravljanje migrantskom krizom

16/05/2019

Vlada je jednoglasno donijela odluku da izdvoji 200.000 KM kao pomoć ovom kantonu u upravljanju migrantskom krizom

Vlada Kantona Sarajevo (KS) je danas donijela Odluku o izdvajanju 200.000 KM kao pomoć Unskom-sanskom kantonu (USK) u upravljanju migrantskom krizom koja je najizraženija upravo u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, javlja Fena.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi KS Admir Katica upoznao je Vladu detaljnije s nedavnom posjetom ovom kantonu i svim aspektima problema nastalih velikom koncentracijom migranata upravo u općinama ovog kantona.

– Imajući u vidu informacije koje je ministar Katica danas predočio Vladi i nakon opsežne rasprave koja je uslijedila, Vlada je jednoglasno donijela odluku da izdvoji 200.000 KM kao pomoć ovom kantonu u upravljanju migrantskom krizom. Također, raspravljajući i o pitanjima migranata u Kantonu Sarajevo, na narednoj sjednici Vlade donijet ćemo odluku o reorganizaciji postojećeg Koordinacionog tijela za pitanja migranata kako bi, uz uključivanje vladinih i nevladinih organizacija, napravili bolji i operativniji tim koji će djelovati po ovom pitanju – kazao je premijer KS Edin Forto, saopćeno je iz Press službe KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.