Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deutsche Welle

Bande sa Balkana ratuju u Njemačkoj

njemacka-policija

U jednom berlinskom dnevniku objavljena je priča o ubistvu u gradu Forstu o kojem se piše kao o dijelu rata između crnogorskih mafijaških klanova – kavačkog i škaljarskog

„Rivalske bande sa Balkana ratuju međusobno u Evropi. Sada je dvoje ljudi ubijeno u Forstu” piše ispod naslova „Trag ka mafiji” objavljenom u dnevniku Berliner cajtung. Novinari Luc Šnedelbah i Jens Blankenhagel pišu da poslije „ubistva dvojice muškaraca u Forstu istražitelji prate trag koji vodi u Berlin. smatraju da je riječ o ubistvima koja su naručena u mafijaškom miljeu. Stanari su za dnevnik Lauziser rundšau rekli da su u vrijeme ubistva u blizini mjesta zločina više puta vidjeli dva automobila sa berlinskim tablicama. Oba vozila su bila najnoviji modeli Renoa iz kojih je izašlo više muškaraca u tamnim jaknama sa kapuljačama. To su možda bile ubice.”

„Obje žrtve su ubijene u jednoj praznoj stambenoj zgradi. Treća osoba je teško ranjena. nalazi se u jednoj bolnici pod policijskom zaštitom. Policija i državno tužilaštvo u Kotbusu ne žele da saopšte više detalja iz bezbjednosnih razloga.”

„Počinioci su upali u zgradu u ponedeljak oko 5 sati i iznenadili svoje žrtve. Sada tehničari Službe za borbu protiv kriminala ispituju nađeno vatreno oružje i prigušivače. U zgradi smrti su i u utorak ispitivali tragove. Pri tome su se policajci koncentrisali na jednu obranu plantažu kanabisa iza zgrade”.

„Ubijeni su Darko M. i Baranin J. koji potiču iz Crne Gore kako pišu tamošnje novine. Da li je jedan od njih, kao što to stoji u medijskim izvještajima, bio policijski informant – nije jasno. Vlasti o tome nisu ništa rekle.”

„Žrtve navodno pripadaju škaljarskom klanu – njegovi članovi su već godinama u neprijateljstvu sa kavačkim klanom koji isto tako djeluje u Crnoj Gori. Oba klana se smatraju dijelom organizovanog kriminala. Mafijaške bande su umiješane prije svega u trgovinu drogom, a sjedište im je u Kotoru koji važi kao mjesto za pretovar kokaina iz Južne Amerike. U ratu između dva klana koji traje već godinama, do sada je ubijeno oko 40 osoba. Većina je stradala u pucnjavama i bombaškim atentatima.”

„Ova ubistva mogu biti osveta za ubistvo od 21. decembra 2018. u Beču. Pred poznatim restoranom Figlmiler je ubijena jedan muškarac, a njegov pratilac je teško ranjen. Obojica su iz kavačkog klana. Rat klanova je počeo 2014. kada je u španskom lučkom gradu valensiji nestalo 200 kilograma kokaina – navodno su ga ukrali protivnici.”