Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaimović: Nema privatizacije ni telekoma niti energetskog sektora

BiH

zaimovic1234

Zadnji stav Stanke demokratske akcije (SDA), da u ovim okolnostima nema privatizacije ni telekoma niti energetskog sektora, kazao je generalni direktor Kompanije BH Telecom Mirsad Zaimović u intervjuu za današnje Oslobođenje.

“Premijer Vlade Federacije BiH mi je pojasnio da se razmišlja o djelomičnoj privatizaciji, a da država ostane većinski vlasnik BH Telecoma te da je, u koliko mi pokažemo napredak, zaustavimo pad prihoda koji se dešava posljednih pet-šest godina, Vlada spremna da nam čak ustupi dividendu, dakle, da je ne uzima, da bismo mi dodatno investirali i tako puhnuli pod krila nekom novom zamahu BH Telecoma”, kazao je Zaimović.

O nedoumici radnika BH Telecoma koja se odnosi na novi zakon o radu direktor BH Telecoma Zaimović je rekao da su se rukovodstvo Kompanije i Sindikat BH Telecoma složili da se treba skoncentrisati na posao i izazove telekomunikacijskog tržišta i dogovorili se da će zajednički rješavati sva ključna pitanja koja se odnose na zaposlenike.

“Naš cilj je – i tako komuniciramo sa Sindikatom – da oni koji rade više od svojih kolega budu stimulisani, oni koji manje rade ili ne rade budu sancionisani. U tom smislu mi želimo da iskoristimo benefite odredbi novog zakona o radu, a nikako nećemo pristati da naši zaposlenici, zaposlenici BH Telecoma budu žrtve bilo kakvih propisa ukoliko oni svoj posao obavljaju savjesno i odgovorno. … Mi smo riješeni da svojim rezultatima dokažemo vlasniku, tj. državi da je BH Telecom u stanju zaraditi više nego što bi se dobilo porodajom,” rekao je generalni direktor Kompanije BH Telecom Mirsad Zaimović.