Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zajednička sjednica vlada BiH i Srbije 4. i 5. novembra u Sarajevu

BiH

vucic-mesic-zvizdic

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, na sastanku koji su održali u Strasbourgu, dogovorili su da se zajednička sjednica vlada dvije države održati 4. i 5. novembra 2015. godine u Sarajevu.

Teme sastanka i dnevni red će bitI naknadno dogovoreni.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić u nedavnom intervjuu za Anadoliju na pitanje, kada BiH može očekivati rješavaje otvorenih pitanja sa Srbijom i Hrvatskom o pitanju granica, odgovorio je:

“Tokom razgovora u Beču (na Konferenciji o zapadnom Balkanu održanom krajem augusta) sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio sam da će biti održana zajednička sjednica vlada Bosne i Hercegovine i Srbije. Sigurno će se i pitanje naših međusobnih granica, novca koji se već 20 godina drži za poplavljena područja naše četiri općine, pitanje određenih ekonomskih sporazuma i, naravno, privredne saradnje, zajedničkog nastupa prema trećim tržištima, kao i sve ono što može značiti zajedničku korist i što će možda riješiti neka bilateralna pitanja koja već od ranije čekaju da budu riješena, biti na dnevnom redu te sjednice.”