Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

za ponedjeljak, 30. septembra

Zakazana sjednica Parlamenta BiH, ali je upitno da li će se održati

Sarajevo: Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH
11.01.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Sjednica Predstavnickog doma Parlamentarne skupstine Bosne i Hercegovine. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Kako je najavljeno iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o eventualnim izmjenama i dopunama dnevnog reda zastupnici će biti blagovremeno obavješteni

Na osnovu odluke predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da sazove sjednicu tog doma, ona bi se trebala održati u ponedjeljak, 20. septembra, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je najavljeno iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o eventualnim izmjenama i dopunama dnevnog reda zastupnici će biti blagovremeno obavješteni.

No, održavanje sjednice je upitno s obzirom da predstavnici iz entiteta RS bojkotuju rad institucija Bosne i Hercegovine te da je zbog toga odgođena i sjednica Predstavničkog doma PS BiH koja je bila planirana još 27. jula.

Istovremeno, odluka o privremenom finansiranju institucija Bosne i Hercegovine ističe 30. septembra i ako se ne usvoji nova upitne su dalje transakcije u oktobru, a samim tim i oktobarska plaća uposlenim u institucijama BiH.