BiH

Narodna skupština RS

Zakon o policiji usvojen bez odredbi o rezervnom sastavu

27/06/2019

Usvojenim amandmanima Vlade RS izbrisani su ranije predloženi članovi ovog zakonskog rješenja, a koji su se odnosili na formiranje rezervnog sastava policije uz obrazloženje da je dodatnim analizama utvrđeno da su za uspostavljanje rezervenog sastava policije potrebni duži vremenski period i dodatna sredstva kako bi se isti stavio u operativnu funkciju

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NS RS) danas su usvojili Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima sa amandmanima, kao i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, javlja Anadolu Agency (AA).

“Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima jasnije se definišu pojedina policijska ovlašćenja, nadležnosti direktora, dodatno angažovanje posebnih jedinica, kao i povećanje nivoa zaštite informaciono-komunikacionih struktura i uspostava sistema elektronskog poslovanja sa građanima”, saopšteno je iz NS RS.

Usvojenim amandmanima Vlade RS izbrisani su ranije predloženi članovi ovog zakonskog rješenja, a koji su se odnosili na formiranje rezervnog sastava policije uz obrazloženje da je dodatnim analizama utvrđeno da su za uspostavljanje rezervenog sastava policije potrebni duži vremenski period i dodatna sredstva kako bi se isti stavio u operativnu funkciju.

“Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru propisuju se i definišu novi prekršaji i sankcije u toj oblasti, među kojima je prekršajna odgovornost ugostitelja kao preduzetnika. Preciznije se propisuju određeni prekršaji javnog reda i mira, te definiše novi prekršaj ‘neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira'”, piše u saopštenju.

Inače, Narodna skupština Republike Srpske danas je, u prvom nastavku 5. redovne sjednice, usvojila 11 zakona i tri nacrta zakona, a usvojeni je Zakon o bezbjednosti kritičnih infrastruktura, te izmjene i dopune zakona o oružju i municiji, porezu na dobit, unutrašnjem platnom prometu, fiskalnim kasama. Nastavak sjednice zakazan je za utorak, 2. jula, u 10 časova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.