Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Foča

Zaplijenjeno više od 21.000 kutija cigareta vrijednih najmanje 110.000 KM

zaplijena cigarete (1)

Krijumčarenje su spriječili Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH

Prilikom granične kontrole kombija bh. registarskih oznaka na području Foče u utorak je zaplijenjeno 21.750 kutija različitih vrsta cigareta bez akcijskih markica.

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se V. M. (1989.) i V. K. (1957.), državljani BiH, koji su krijumčarili cigarete iz Crne Gore u BiH. Tržišna vrijednost cigareta procjenjuje se na najmanje 110.000 KM, priopćila je Granična policija BiH.

Krijumčarenje su spriječili Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, zajedno s policijskim službenicima Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad, Jedinice granične policije Hum i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Navedene aktivnosti, i pored svih problema s migrantskom krizom, predstavljaju opredijeljenost GPBiH u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminaliteta, a posebno onih kojima se nanosi šteta budžetu  institucija BiH, što potvrđuju posljednje zapljene cigareta u juliu 2020. godine, u ukupnom iznosu 42.990 kutija cigareta, tržišne vrijednosti 214.950 KM”, izjavio je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

O događaju su obaviješteni Tužiteljstvo BiH i Sud BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, stoji u priopćenju.