Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Almir Mirojević

Zaposlenik KCUS-a proglašen krivim za prevaru, dobio uslovnu kaznu

KCUS – Armin Durgut Pixsell

Iz Tužilaštva podsjećaju da je Mirojević, uhapšen na jednoj od bezinskih pumpi u Sarajevu i to s označenim novcem, tačnije, pet hiljada maraka koje mu je u koverti u saradnji s policijom predala H. Z. kako bi joj na mjesto vozača zaposlio sina

Nakon suđenja koje je trajalo duže od sedam godina, Općinski sud Sarajevo (OSS) je zbog krivičnog djela – prevara, pravosnažno osudio Almira Mirojevića na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju jedne godine i šest mjeseci, a koja se neće izvršiti ukoliko u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu KS.

Kako je Sud utvrdio, Mirojević je kao zaposlenik Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), na radnom mjestu medicinskog tehničara – fizioterapeuta, u više navrata ostvario kontakt sa zaposlenicom Kliničkog centra H. Z. te joj obećao zaposliti sina u KCUS, a za tu uslugu je tražio i uzeo novac.

Iz Tužilaštva podsjećaju da je Mirojević, uhapšen na jednoj od bezinskih pumpi u Sarajevu i to s označenim novcem, tačnije, pet hiljada maraka koje mu je u koverti u saradnji s policijom predala H. Z. kako bi joj na mjesto vozača zaposlio sina.

Optužnica u ovom predmetu podignuta je 7. novembra 2014. godine.