BiH

pandemija koronavirusa

Zaražen još jedan gost na proslavi “Igmana”!

21/03/2020

Sa proslave "Igmana" korona virus zarazio je 10 osoba u Konjicu, tri u Sarajevu, tri u Goraždu i jednu u Travniku

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu potvrđen je pozitivan test na koronavirus. Testiran je pacijent iz Travnika. Osim testiranog uzorka iz Travnika, testirano je još 10 drugih, ali oni su bili negativni, sedam testova iz Travnika, te po jedan iz Sarajeva, Goražda i Zavidovića.

I pacijent iz Travnika je bio prisutan proslavi godišnjice firme “Igman” u Konjicu 11. marta, na kojoj se zarazilo sada već 17 osoba uključujući i direktor te kompanije Đahida Muratbegović, direktoricu goraždanskog Ginexa Muneveru Fočo.

Sa proslave “Igmana” korona virus zarazio je 10 osoba u Konjicu, tri u Sarajevu, tri u Goraždu i jednu u Travniku.

Privredno društvo “Igman” dd Konjic izrazilo je danas “najiskrenije žaljenje zbog situacije u kojoj smo se trenutno svi našli.”

Tokom dana potvrđena su još četiri slučaja zaraze, dvije osobe iz Bihaća, jedna zaražena osoba iz Mostara, te jedna iz Konjica.

Nažalost, u Bihaću je potvrđen i prvi smrtni slučaj u Bosni i Hercegovini uzrokovan zarazom od korona virusa. Radi se o starijoj ženi koja je u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” primljena prije dva dana, a jedan od dva pozitivna testa kod osoba iz Bihaća bio je upravo njen.

Tako se ukupan broj zaraženih u našoj državi popeo na 94.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.