Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

preventivne mjere

Civilna zaštita Novi Grad Sarajevo dezinfikuje i pere najfrekventnije lokacije

90528691_217288479681911_388596567789010944_n-1

Dezinfekcija je urađena u A, B i C fazi Alipašinog Polja, Olimpijskom Selu, Mojmilu, Saraj – Polju i na Dobrinji

Ekipe Službe civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo od jutros vrše dezinfekciju i pranje najfrekventnijih lokacija na području općine.

Ova aktivnost, nastavak je preventivnih mjera koje se kontinuirano provode s ciljem sprečavanja širenje koronavirusa i zaštite zdravlja stanovnika naše općine.

U sklopu ovih aktivnosti, izvršeno je pranje i dezinfekcija saobraćajnica, trgova, šetnica, sportskih i dječijih igrališta, parkovskih i drugih javnih površina na široj teritoriji općine Novi Grad.

Dezinfekcija je urađena u A, B i C fazi Alipašinog Polja, Olimpijskom Selu, Mojmilu, Saraj – Polju i na Dobrinji.

Dezinfekcija se vrši sistemski i temeljito kako bi svi dijelovi naselja bili obuhvaćeni, tako da su dezinficirane klupe i drugi parkovski mobilijar, zatim ulazi i prilazi stambenim zgradama, apotekama, ambulantama, trgovinskim centrima i prodavnicama.

Također je urađena i dezinfekcija šatora za trijažu pacijenata kod Doma zdravlja “Novi Grad” i Medicine rada na Otoci, te prostora ispred i oko ovih zdravstvenih ustanova.

Urađena je dezinfekcija ulice Adema Buće, glavne naseljske saobraćajnice kojom se odvija javni gradski prijevoz i odvoz smeća do gradske deponije, a u večernjim satima i glavnih naseljskih saobraćajnica u Briješću, Naselju heroja Sokolje i Zabrđu.

Mjere koje se provode na poboljšanju higijensko-epidemiološke situacije na teritoriji općine Novi Grad, u cilju prevencije širenja virusa, bit će nastavljene i u narednim danima, dok traje opasnost od širenja zaraze.

Još jednom apelujemo na sve građane da se, s obzirom na epidemiološku situaciju, pridržavaju svih uputa kriznih štabova, te ukoliko imaju bilo kakve sumnje na oboljenje uzrokovano COVID-om 19, da se jave na broj telefona DZ “Novi Grad” 062 274 217.