Teslić

Zaražena žena koja je radila na šalteru u opštini

korona virus

Zdravstveno stanje zaražene trenutno stabilno i da je u izolaciji, te da član njene porodice nema simptome

U Tesliću je evidentiran prvi slučaj lica koje je pozitivno na virus korona i riječ je o službeniku opštinske uprave – šalterskoj radnici koja je radila na prijemu zahtjeva, izjavio je epidemiolog u teslićkom Domu zdravlja Stojan Smiljanić.

Smiljanić je novinarima rekao da je tragom epidemiološke ankete kod pacijentkinje utvrđeno da je član njene porodice bio u kontaktu sa licem koje je 7. marta bilo na zabavi u “Jova baru” u Banjaluci.

On je naglasio da je zdravstveno stanje zaražene trenutno stabilno i da je u izolaciji, te da član njene porodice nema simptome.

“Zvanično, sada imamo podatak da je jedno lice pozitivno na virus korona, u izolaciji su sve osobe koje su bile u kontaktu sa njim, kao i dvije osobe koje su imale respiratorne tegobe u prethodnom periodu”, izjavio je Smiljanić i dodao da se radi o licima iz sva tri klastera vezana za “Jova bar”.

Smiljanić je istakao da je zgrada opštinske uprave u Tesliću u prethodnom periodu već dezinfikovana, ali da će ta mjera biti sprovedena i danas.

On je naveo da su u Tesliću pod nadzorom 623 lica, koja su došla iz inostranstva.

Komadant opštinskog Štaba za vanredne situacije Milan Miličević poručio je da nema prostora za paniku.

Miličević je naglasio da je riječ o liniji koja je već izazvana prethodnim kontaktima i da je u fokusu rad na smanjenju narednih kontakata.

“Sada kada dobijemo veće količine testova koji su najavljeni, biće i porast pozitivnih. Realno to, nije porast broja zaraženih, već realan porast pozitivnih jer će biti više testova rađeno”, izjavio je Miličević.

Miličević je ukazao na problem manjka raspoloživog broja zaštitnih maski s obzirom na najavljenu naredbu o njenom obaveznom korištenju na javnim mjestima.

“Trenutno u Tesliću traje podjela maski svima koji se zadržavaju na ulici zbog objektivnih potreba, i to će biti nastavljeno svakodnevno na tačno određenim punktovima i mjestima”, rekao je Miličević.