Biznis

kakanj

Turković posjetila “Willonu” koja dnevno prizvodi 20.000 zaštitnih maski

24/03/2020

Do sada su na tržište isporučili 200.000 maski. Sa sadašnjim kapacitetima njihova dnevna proizvodnja je 20.000 maski

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković posjetila je podružnicu firme “Willona” u Kaknju koja proizvodi zaštitne maske za lice.

Poručila je da je ovo jedna od firmi koja je spremna kroz povećanu proizvodnju zadovoljavati sve veće potrebe za zaštitnim maskama i time preventivno djelovati na smanjenje opasnosti od širenja pandemije

U ovoj firmi se od februara ove godine proizvode i plasiraju na tržište zaštitne maske za lice od originalnog i laboratorijski ispitanog troslojnog materijala, polipropilena, sa efektom zaštite od 95 posto.

Do sada su na tržište isporučili 200.000 maski. Sa sadašnjim kapacitetima njihova dnevna proizvodnja je 20.000 maski.

U početku ”Willona” je proizvodnju maski plasirala na inostrana tržišta, a sada proizvode i plasiraju za neophodne dnevne potrebe zdravstva, privrednih organizacija i institucija širom Bosne i Hercegovine.

U tu svrhu kompletan proizvodni proces i prostor se dezinficiraju, a zaštitne maske prilikom izrade prolaze i kroz proces temperaturne sterilizacije, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.