Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fahrudin Radončić za N1

Zašto je SBB odlučio ući u vlast na federalnom i državnom nivou

New Project (20)

Kada se dvojica tuku najviše batina dobija onaj koji razdvaja, mi smo se tukli sa svima

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a za N1 je pojasnio razloge zašto je njegova stranka odlučila ući u vlast na federalnom i državnom nivou. On je istakao da SBB u vlast ulazi kao jedna vrsta amortizera, te da neće dozvoliti da se dogode minule tri godine i da se neće trošiti vrijeme za napredak ka EU integracijama, izgradnji, zapošljavanju i sprečavanju odlaska mladih iz BiH.

– Javnost je saznala za tekst, to su načelne koalicione stvari, da ova zemlja krene napokon naprijed, bržim putem ka EU integracijama, izgradnji, zapošljavanju. To je programski akt koji može biti dobra ideja vodilja za mnoge segmente društva. To je priča koju ova vlast treba da provede. Mi smo, kada je DF napustila vladajuću koaliciju 2015. godine, SBB je ušao kao vatrogasac u vlast. To je tako. Prošle četiri godine su pojeli skakavci. Mi smo postali zemlja problem, nakon Kosova se o BiH govori kao problematičnoj državi. Nismo se odmakli od svađa. U životu je teško nadoknaditi vrijeme – poručio je Radončić.

– SBB ulazi kao jedna vrsta amortizera, odnosi između HDZ i SDA nisu dobri, između SNSD-a i bošnjačkih stranaka nisu dobri. Kada se dvojica tuku najviše batina dobija onaj koji razdvaja, mi smo se tukli sa svima, kazao je Radončić za N1.

Radončić je govorio o razlozima zašto je ponovo ušao u vlast sa SDA, šta očekuje od koalicionih partnera, hoće li biti ministar sigurnosti, iznio je i žaljenje zbog “raspada BH bloka”…

– Jel’ vi vjerujete da mi ni sada nismo htjeli u vlast… upitao je u jendom trenutku Radončić voditelja.

Govorio je Radončić i o sudbini Vlade KS nakon odluke da SBB uđe u koaliciju sa SDA i DF-om.

Tokom razgovora, puštene su i izjave koje je Radončić davao o Izetbegoviću, odnosno Izetbegović o Radončiću, prije nego su dogovorili ponovni nastup u vlasti na državnom i federalnom nivou.

Pogledajte kako je Radončić reagovao, te kako je objasnio onu “treba li da skoči s tornja da dokaže da neće u vlast”…