BiH

potvrdio konaković

Zastupnici SDA nisu došli na zasjedanje Skupštine KS, javili se mailom!?

17/12/2019

Podsjetimo, za danas je planirano zasjedanje Skupštine KS po prvi put nakon najava SDA, SBB-a i DF-a o formiranju nove skupštinske većine

Zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA) nisu došli na današnju sjednicu Skupštine KS.

To je saopštio danas Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine KS.

– Na zvaničan mail Skupštine KS stigao je mail sljedećeg sadržaja: Obavještavamo vas da članovi Kluba SDA nisu u mogućnosti prisustvovati današnjoj sjednici zbog ranije preuzetih obaveza, rekao je  Konaković.

Podsjetimo, za danas je planirano zasjedanje Skupštine KS po prvi put nakon najava SDA, SBB-a i DF-a o formiranju nove skupštinske većine.

Na sjednici  kojoj prisustvuje 20 zastupnika, na dnevnom redu je rasprava o poslovanju kantonalnih javnih preduzeća “Sarajevo – šume” i “Poljoprivredno dobro Butmir” za 2018. godinu.

Pored izmjena naziva dijelova ulica i parkova, na dnevnom redu je i Informacija o provođenju Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo.

Zastupnici bi, prema najavama, u decembru trebali održati još dvije sjednice, tematsku sjednicu o pitanjima i statusu mladih 20. decembra, te 26. decembra kada se očekuje usvajanje budžeta za 2020. godinu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.