Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrdio konaković

Zastupnici SDA nisu došli na zasjedanje Skupštine KS, javili se mailom!?

skupstina ks

Podsjetimo, za danas je planirano zasjedanje Skupštine KS po prvi put nakon najava SDA, SBB-a i DF-a o formiranju nove skupštinske većine

Zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA) nisu došli na današnju sjednicu Skupštine KS.

To je saopštio danas Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine KS.

– Na zvaničan mail Skupštine KS stigao je mail sljedećeg sadržaja: Obavještavamo vas da članovi Kluba SDA nisu u mogućnosti prisustvovati današnjoj sjednici zbog ranije preuzetih obaveza, rekao je  Konaković.

Podsjetimo, za danas je planirano zasjedanje Skupštine KS po prvi put nakon najava SDA, SBB-a i DF-a o formiranju nove skupštinske većine.

Na sjednici  kojoj prisustvuje 20 zastupnika, na dnevnom redu je rasprava o poslovanju kantonalnih javnih preduzeća “Sarajevo – šume” i “Poljoprivredno dobro Butmir” za 2018. godinu.

Pored izmjena naziva dijelova ulica i parkova, na dnevnom redu je i Informacija o provođenju Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo.

Zastupnici bi, prema najavama, u decembru trebali održati još dvije sjednice, tematsku sjednicu o pitanjima i statusu mladih 20. decembra, te 26. decembra kada se očekuje usvajanje budžeta za 2020. godinu.