BiH

Husein Rošić

Zastupnik SDA u Parlamentu FBiH: Čampara se bavi svime osim svojim poslom

09/12/2020

Spreman je da komentariše sve društvene pojave i fenomene, ali kada treba napisati izvještaj u vezi sa poslom za koji prima platu, onda vrlo pričljivi ministar zanijemi, izjavio je Rošić

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Husein Rošić kazao je da izvještaj federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare nije dobio povjerenje, jer se radi o neozbiljnom dokumentu.

– Ministar Čampara je podnio izvještaj koji ima tri stranice. U trenutku kada se Federacija suočava sa izuzetno ozbiljnim sigurnosnim problemima, ministar dakle dolazi pred predstavnike građana u Parlamentu sa tri stranice. To je prije svega odnos nepoštovanja prema građanima, javnosti i struci, navodi u svojoj izjavi zastupnik Rošić, prenosi Fena.

Kako ističe, razlog zbog kojeg je Čampara donio samo tri stranice jeste što se bavim svime, osim svojim poslom.

– Spreman je da komentariše sve društvene pojave i fenomene, ali kada treba napisati izvještaj u vezi sa poslom za koji prima platu, onda vrlo pričljivi ministar zanijemi. Ukoliko nije u stanju da radi posao ministra, bolje je da to otvoreno kaže. Činjenica je da je i prošlogodišnji Čamparin izvještaj oboren, i dok nije postao predstavnik opozicije u Vladi. Dakle, i kad je u SDA i kad je izvan nje, padaju mu izvještaji, što očigledno ukazuje na neki dublji problem, zaključuje u izjavi Husein Rošić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.