Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zatražen pritvor za 15 osoba uhapšenih u akciji “Mreža”

tuzilastvo zdk111

U okviru policijske akcije kodnog naziva “Mreža”, koju je Ministarstvo Zeničko-dobojskog kantona u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom proveo na području Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona radi otkrivanja i procesuiranja organizirane grupe koja se sumnjiči za vršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, nadležnom tužilaštvu je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predato 30 osoba.

-Za 15 osoba će biti zatražen pritvor, a za preostalih 15 Tužilaštvo će predložiti izricanje mjera zabrane, i to zabranu napuštanja boravišta i zabranu putovanja te mjeru privremenog javljanja određenom državnom tijelu – saopćila je Feni portparol Kantonalnog tužilaštva ZDK-a Mirna Poljac.

Kantonalno tužilaštvo će Općinskom sudu u Zenici uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora za 15 osoba i to za M.D., L.N., P.D., M.Č., B.H., M.A., Š.I., B.M., Š.A., H.J., Č.I., T.A., K.E., M.A. i B.A.

U toku dana istražni policijski tim uhapsio je i poveo istražni postupak protiv osobe Suad O. iz Maglaja, koji je tražen od jučer zbog osnova sumnje da je sudjelovao u organiziranoj grupi koja je uhapšena.