BiH

Tužilaštvo KS

Zatraženo određivanje mjera zabrane za Uzunovića i druge

20/05/2022
Arhiva

U skladu s utvrđenom procedurom, o predloženim mjerama zabrane u ovom slučaju odluku će, nakon razmatranja, donijeti Kantonalni sud Sarajevo.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) je nakon ispitivanja osumnjičenih u sklopu istrage u predmetu “AS” predložilo određivanje mjera zabrane za direktora “Bosnalijeka” Nedima Uzunovića, profesora na Ekonomskom fakultetu UNSA Mehmeda Jahića i njegovu suprugu Elviru Jahić.

Za sve troje osumnjičenih zatražena je zabranu sastajanja s određenim osobama, a za Mehmeda Jahića i mjera zabrane obavljanja određenih poslovnih aktivnosti, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu KS.

U skladu s utvrđenom procedurom, o predloženim mjerama zabrane u ovom slučaju odluku će, nakon razmatranja, donijeti Kantonalni sud Sarajevo.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak su u sklopu operativne akcije “AS”, na području Sarajeva i Konjica izvršili pretrese poslovnih i stambenih objekata na više lokacija, te skobode lišili spomenute tri osumnjičene osobe.

Pretresi su izvršeni po nalozima Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva KS, a u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i MUP-om HNK

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.