unsko-sanski kanton

Zatvara se prihvatni centar “Miral”, iz njega danas izmješteno 170 migranata

IMG-9526

Iz privremenog prihvatnog centra „Miral“ izmješteno je 170 migranta u privremeni prihvatni centar „Lipa“ gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i registracija istih, te su im obezbjeđeni svi neophodni uslovi za smještaj

Na zahtjev Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Služba za poslove sa strancima je uz asistenciju MUP-a Unsko-sanskog kantona i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Herecegovine danas izvršila izmještanje migranata iz privremenog prihvatnog centra “Miral” u privremeni prihvatni centar “Lipa” u cilju njegovog zatvaranja.

Iz privremenog prihvatnog centra „Miral“ izmješteno je 170 migranta u privremeni prihvatni centar „Lipa“ gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i registracija istih, te su im obezbjeđeni svi neophodni uslovi za smještaj.

Takođe, inspektori Službe za poslove sa strancima su na području Unsko-sanskog kantona proveli akciju izmještanja migranata koji borave u napuštenim objektima i u naseljenim mjestima. Riječ je o lokalitetimaVedro polje, Privilica, Bakšaiš i Luke. Tom prilikom pronađeno je 64 migranata koji su izmješteni u privremeni prihvatni centar „Lipa“.

Trenutno u svim privremenim prihvatnim centrima u Bosni Hercegovini smješteno je oko 2000 migranata dok ih oko 300 boravi izvan privremenih prihvatnih centara.

Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih akivnosti Službe za poslove sa strancima u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima.