Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

široki brijeg

Zatvorena škola čiji su jedini učenici bili dvojica braće

braca crnjac

Po riječima majke dječaka Dubravke Crnjac, iz resornog ministarstva ZHK bili su korektni prema njihovom slučaju kao i u gradskim službama

Područna škola u Donjoj Britvici pored Širokog Brijega čiji su jedini učenici bili dvojica braće, Stipe i Franjo Crnjac od sutra će biti zatvorena.

Stipe (11) kreće u školu u Široki Brijeg, odnosno u tamošnju Drugu osnovnu školu tako da bi mlađi Franjo (8) bio jedini učenik u školi, no s obzirom na to da to nije dobro za socijalizaciju djeteta, Franjo će školovanje nastaviti u obližnjim Dobrkovićima.

Po riječima majke dječaka Dubravke Crnjac, iz resornog ministarstva ZHK bili su korektni prema njihovom slučaju kao i u gradskim službama.

– Situacija je takva kakva je, djece nema i potrebno je naći neku drugu opciju. Javni prijevoz na ovoj relaciji ne postoji, ali su nam iz ministarstva i iz grada kazali kako postoji naknada koja će roditeljima biti dodijeljena za prijevoz dječaka do škole – kazala je Feni Dubravka Crnjac.

Franjo će putovati u pet kilometara udaljene Dobrkoviće gdje će u razredu biti s nekoliko druge djece, dok će u cijeloj školi biti njih i pedesetak.

U školu u Donjoj Britvici koja je otvorena prije više od 50 godina tako će u ponedjeljak, 9. septembra, kad u ovom kantonu počinje prvi dan škole, biti stavljen ključ u bravu.

Inače, u ZHK postoji opcija da škola radi i sa samo jednim djetetom koje pohađa istu, međutim, većina roditelja se odluči na opciju koju su izabrali i roditelji malog Franje.