Završena adaptacija dijela Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla

ukc tuzla

Klinika za zarazne bolesti UKC Tuzla danas je upriličila svečanu ceremoniju u povodu završetka druge faze adaptacije i rekonstrukcije objekta klinike. U ovoj fazi izvođači radova su izvršili adaptaciju i rekonstrukciju dijela objekta u kojem su smješteni mokri čvorovi za pacijente, kao i prostorija za sanitarnu obradu pacijenata.

U saopćenju za javnost podsjeća se da su zaposlenici Klinike za zarazne bolesti u protekloj godini pokrenuli humanitarnu akciju pod nazivom “Od barake do klinike”. Akcija ima za cilj obilježiti 130 godina postojanja i rada klinike, koja je u simboličnom smislu postala od Koler barake, 1886. godine. U prvoj fazi adaptacije i rekonstrukcije objekta uređen je prostor Dnevne bolnice i Laboratorija kliničkih vještina, kao i čekaonice Prijemne ambulante.

Kako je istaknuto na današnjem skupu Klinika za zarazne bolesti od osnivanja nastoji primjenjivati savremena dostignuća uz stručno i naučno promoviranje medicine, ali i pružiti visok kvalitet usluga za svoje pacijente.

Načelnik Klinike za zarazne bolesti Sead Ahmetagić izrazio je zadovoljstvo što se humanitarnoj akciji koju je pokrenula ta klinika odazvao veliki broj društveno odgovornih institucija i humanih ljudi. Zahvalio je donatorima i rekao da će nastaviti sa adaptacijom objekta u cilju dostizanja još većih standarda kvaliteta za pacijente, ali i uposlenike te klinike.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Nešad Hotić istakao je zadovoljstvo zbog realizacije projekta zahvaljujući kojem je Klinika za zarazne bolesti dobila moderan interijer što će utjecati na poboljšanje uslova boravka pacijenata, ali i rada zaposlenika.

Direktor Hotić je istakao da je u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla proveden veliki broj projekata kao što su projekt utopljavanja objekta Gradine, adaptacija Odjeljenja kardiologije Klinike za interne bolesti, odjeljenja adaptirana na Klinici za plućne bolesti, kao i početak radova na Odjeljenju hematologije i onkologije Klinike za dječije bolesti i Dječije psihijatrije na Klinici za psihijatriju.

Nakon obilaska adaptiranih prostorija donatorima i izvođačima radova uručene su zahvalnice.