U mjestu Međine

Završena ekshumacija kod Mostara: Pronađeni posmrtni ostaci najmanje 15 osoba

medjine ekshumacija tuzilastvo bih (1)

Pronađeni posmrtni ostaci žrtava prebačeni su u prostorije gradskog groblja „Sutina“ u Mostaru, radi obdukcije, identifikacije i forenzičke obrade

Ekshumacija na lokalitetu mjesta Međine u Mostaru, nakon višednevne potrage za posmrtnim ostacima, danas je zavšena, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Od početka ekshumacije do danas u ovoj grobnici pronađeni su posmrtni ostaci najmanje 15 osoba, te je pronađeno više fragmenata koštanih i posmrtnih ostataka, za koje će se naknadno utvrditi o koliko osoba se radi.

Pronađeni posmrtni ostaci žrtava prebačeni su u prostorije gradskog groblja „Sutina“ u Mostaru, radi obdukcije, identifikacije i forenzičke obrade.

Na lokaciji su, u prethodnih mjesec dana, istražioci iz Posebnog odjela za ratne zločine, po nalogu postupajućeg tužioca, koordinirali rad ovlaštenih službenih osoba koje su sudjelovale u procesu ekshumacije, na kojoj su bili prisutni članovi tima doktora sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, Međunarodne komisije za nestale osobe ICMP BiH, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski službenici MUP-a HNK koji su osiguravali lokaciju.