BPK Goražde

Lažna dojava o podmetnutim eksplozivnim napravama u zgradi Vlade u Goraždu

vlada bpk (1)

Sve je isto kao i jučer samo što je e-mail upućen umjesto na ćirilici sada napisan na ruskom jeziku

Kantonalne institucije u Goraždu putem e-maila danas su ponovo dobile prijetnju o postavljenim eksplozivnim napravama u zgradi Vlade BPK Goražde.

Prema riječima ministra unutrašnjih poslova Armina Mandža, izvršena je evakuacija uposlenih a nakon detaljnog KDZ pregleda utvrđeno je da je i ova dojava bila lažna.

– Sve je isto kao i jučer samo što je e-mail upućen umjesto na ćirilici sada napisan na ruskom jeziku. Mi smo obavili što je bilo do nas i ponovo slučaj prijavili FUP-u, odjelu koji se bavi cyber kriminalom – kazao je Mandžo.

Ista situacija se desila i jučer u popodnevnim satima kada je takođe stigao mail s prijetnjama, ispisan ćirilicom, nakon čega je izvršena evakucija zgrada Vlade i ministarstva unutrašnjih poslova te obavljen KDZ pregled.

“Zgrada je minirana. Na ovaj korak su nas natjerale vlasti BiH svojom antiruskom politikom i nasrtajem na naš bratski srpski narod u RS-u. NATO vam neće pomoći. Utičite na svoju vladu ako ne želite, kao u Ukrajini. S poštovanjem FSG”, navedeno je u e-mailu.