Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnogorski premijer

Abazović: Ukrajinci od agresije brane cijelu Evropu

abazovic yt

rema njegovim riječima, Crna Gora, kao država kandidatkinja za članstvo u EU, koja je najdalje odmakla u pregovorima, zalaže se za ubrzano pridruživanje u skladu sa zaslugama

Crnogorski premijer Dritan Abazović uputio je pismo potpore ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom u kojem je istaknuo da Ukrajinci brane od agresije ne samo svoju domovinu, nego i cijelu Europu.

“Vi ste zajedno s ukrajinskim građanima, više nego itko, čuvajući svoju zemlju, čast i dostojanstvo, pokazali da je Europska unija (EU) mnogo više od 27 država članica i da se može i mora braniti izvan svojih sadašnjih granica”, kazao je Abazović te dodao crnogorski građani stoje čvrsto uz ukrajinske prijatelje.

“To svakodnevno dokazujemo i prijemom izbjeglica iz ratom zahvaćenih područja, a koje su u Crnoj Gori našle sigurno utočište”, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora, kao država kandidatkinja za članstvo u EU, koja je najdalje odmakla u pregovorima, zalaže se za ubrzano pridruživanje u skladu sa zaslugama.

“Crna Gora je u potpunosti usklađena sa zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom i prihvatila je sve restriktivne mjere i sankcije Ruskoj Federaciji, kao znak bezrezervne podrške europskom zajedništvu u odbrani civilizacijskih vrijednosti”, drži Abazović.

Također Abazović je kazao da Crna Gora stoji Ukrajini na raspolaganju da, i u praktičnom smislu, podijeli svoje iskustvo u procesu pregovora i to na način koji je Ukrajini najprihvatljiviji, priopćeno je iz Vlade Crne Gore.