Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na lokalitetu Zavina

Završena ekshumacija na području Foče, pronađeni posmrtni ostaci najmanje jedne osobe

foca ekshumacija

U procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, forenizičar Međunarodne komisije za nestale osobe, te policijski službenici PU Foča

Pronađeni su posmrtni ostaci najmanje jednog lica, koji su upućeni u JKP Gradska groblja Visoko na dalju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize.

Istražilac Posebnog odjela za ratne zločine  na izuzetno nepristupačnom lokalitetu zaseoka Zavina u opštini Foča, po nalogu postupajućeg tužioca, koordinirao je rad ovlaštenih službenih lica. U procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, forenizičar Međunarodne komisije za nestale osobe, te policijski službenici PU Foča.

Pronalazak ovih posmrtnih ostataka rezultat je zajedničkog rada Tužilaštva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, Instituta za nestale osobe BiH i PU Foča u okviru operativnog tima za traganje za nestalim osobama u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.