Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"38,9 miliona KM"

Završeni svi radovi na prevoju Karaula: Ukupna dionica skraćena za tri kilometra

karaula

Okončanjem ove faze radova, ukupna dionica skraćena je za tri kilometra, a učesnici u prometu dobili su 4,5 kilometara moderne ceste s tri trake od kojih je jedna traka predviđena za kretanje sporih vozila

Završetkom treće faze izvođenja radova na magistralnoj cesti M-18 Tuzla – Sarajevo, dionica Kladanj – Podpaklenik, kompletirani su svi radovi na izgradnji prijevoja Karaula, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, saopćili su kako je ovim otvorena i posljednja dionica na ovome prevoju i stavljena na upotrebu učesnicima u prometu.

”Kompletan projekat rekonstrukcije ove dionice izvodio se u tri faze te je obuhvatio izgradnju mostova M11 i M12, izgradnju tunela Karaula ukupne dužine 902 metra i trase ispred i iza tunela (1.195 metara), te izgradnju dodatnog dijela trase dužine 1,5 kilometara i mostova M13 i M14. Ukupna vrijednost projekta je 38,9 miliona KM”, navodi se u saopćenju.

Okončanjem ove faze radova, ukupna dionica skraćena je za tri kilometra, a učesnici u prometu dobili su 4,5 kilometara moderne ceste s tri trake od kojih je jedna traka predviđena za kretanje sporih vozila.

Ukupna niveleta saobraćajnice spuštena je za 120 metara što je vrlo značajno za odvijanje prometa na prevoju Karaula, pogotovo u zimskim uslovima.