Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Završeno vanjsko uređenje Doma zdravlja Novi Grad

dom zdravlja (1)

Otvoren je i ulaz sa glavne saobraćajnice Bulevar Meše Selimovića prema objektu, tako da se može iz dva pravca ulaziti i izlaziti u objekat

Predstavnici Općine Novi Grad, zajedno sa upravom i uposlenicima, obišli su Dom zdravlja „Novi Grad“ na Otoci gdje je pušten u funkciju novi saobraćajni pristup objektu sa glavne saobraćajnice Bulevara Meše Selimovića, zatim prostorije prizemlja objekta i parkinga sa oko 100 parking mjesta.

„Mi smo sa upravom i uposlenicima JU Dom zdravlja obišli novootvoreni parking Doma zdravlja Novi Grad i vanjsko uređenje koje smo radili zadnju godinu. Negdje u ovo doba prošle godine Općina Novi Grad je rebalansom budžeta obezbijedila nedostajuća sredstva, nekih 350.000 KM, u sklopu kojeg je završen parking koji danas obilazimo i dijelovi prizemlja, recepcija i sve ono što je potrebno da Dom zdravlja normalno funkcioniše. Zadovoljni smo da se ovaj projekat konačno završio. Otvoren je i ulaz sa glavne saobraćajnice Bulevar Meše Selimovića prema objektu, tako da se može iz dva pravca ulaziti i izlaziti u objekat. Urađen je i značajan broj parking mjesta koji bi trebao predstavljati veliku olakšicu kako uposlenicima, tako i pacijentima“, kazao je načelnik Semir Efendić.

Direktor Doma zdravlja Abel Baltić izrazio je zahvalnost Općini Novi Grad i Općinskom vijeću i svima onima koji su učestvovali u ovom mega projektu.

„Ovo je najveći Dom zdravlja u Bosni i Hercegovini, sa najvećim brojem usluga, a dnevno ga posjeti oko 3.000 pacijenata. Blizu dva miliona usluga godišnje pružimo građanima, a sada sa novim prostorijama imamo i najljepši dom zdravlja u državi, u skladu sa tim potrudit ćemo se da građanima pružimo najbolji servis kao i Općina Novi Grad. Mi i jesmo servis građana i nastojimo da im pružimo što kvalitetniju uslugu“, rekao je direktor Baltić.