Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završeno više od 70 posto radova na mostu Svilaj

BiH

svilaj

Završeno je više od 70 posto radova na mostu Svilaj, saopćilo je Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

Izaslanstvo tog ministarstva, predvođeno tajnikom Igorom Pejićem, danas je održalo sastanak na radilištu, na kojem su, osim izvođača Hering, bh. i hrvatskog nadzornog tijela IG i COG, sudjelovali predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske predvođeni državnim tajnikom Tomislavom Mihotićem te članovi HAC Zagreb, predvođeni izvršnim direktorom Miodragom Furdinom.

Na sastanku je predstavljeno stanje izvedenih i planiranih radova, okončane, trenutne i planirane situacije realizacije dinamičkog i finansijskog plana.

Kompletna čelična konstrukcija mosta je isporučena na radilište. Većina čeličnih mikrosegmenata varenjem je objedinjena na makroelemente. Stupišta S4, S5 i S6 s bh. strane su potpuno završena za montažu čeličnih elemenata.

S hrvatske strane, stupišta S1 i S2 su potpuno završena, dok je stupište S3 u završnoj fazi i za deset dana će biti okončano za montažu.

Dolazak 600 t dizalice očekuje se za 15 dana, dok će radovi dizanja elemenata na stupove početi za 5 do 7 dana od prispijeća dizalice na radilište s obzirom na vrijeme potrebno za njenu montažu.

Ukupna realizacija radova na današnji dan je 71,35 posto.

Tajnik Ministarstva prometa i komunikacija BiH Igor Pejić izrazio je zadovoljstvo zbog dinamike realiziranih radova očekujući nastavak aktivnosti u cilju konačnog završetka, planiranog za 28. maj iduće godine.