Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

Zbog jakih udara vjetra upaljen žuti meteoalarm

vjetar kisa

Jutarnja temperatura od minus dva do četiri stepena Celzijusovih, na jugu do osam

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana, dok će u Hercegovini biti pretežno vedro, prenosi Anadolu Agency (AA).

U jutarnjim satima, prema kraju dana i tokom noći u Bosni je moguća slaba kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg.

Vjetar slab do umjeren, poslijepodne i u večernjim satima sa jakim udarima, sjeverni i sjeverozapadni. Zbog vjetra s udarima većim od 40 kilometara na sat na području Bihaća, Sarajeva, Tuzle i Banje Luke na snazi je žuto upozorenje.

Jutarnja temperatura od minus dva do četiri stepena Celzijusovih, na jugu do osam, a dnevna od tri do devet, na jugu do 12.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana je povremeno moguća slaba kiša. Više padavine u večernjim satima ili u noći s petka na subotu kad se očekuje susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura oko jedan, a dnevna oko pet stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. U Bosni u nizinama kiša i susnježica, a u višim područjima snijeg. Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu do šest, a dnevna od minus jedan do četiri, na jugu od šest do 10 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u jutarnjim satima i prije podne, sa susnježicom i slabim snijegom. Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu do pet, a najviša dnevna od nula do šest, na jugu od šest do 10 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. U Hercegovini pretežno vedro. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je povremeno moguća slab snijeg ili susnježica. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu do četiri, a najviša dnevna od nula do šest, na jugu do devet stepeni.