BIHAMK

Zbog većeg odrona otežano saobraćanje na putu Zavidovići – Olovo

odron ilustracija AA (1)

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično – jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja

Zbog većeg odrona otežano i jednom trakom saobraća se na regionalnom putu Zavidovići – Olovo, kod mjesta Ribnica, u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Kolovoz većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros je mokar i mjestimično klizav. Snijeg pada u višim planinskim predjelima, a ugaženog snijega na kolovozu za sada ima na putnom pravcu Glamoč – Mlinište. Jak vjetar stvara snježne nanose na putnom pravcu Kupres – Livno. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Ripač – Vrtoče, Ključ – Sanski Most i Gračanica – Šićki Brod – Kalesija.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) skrenuli su pažnju na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Apelovali su na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično – jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Jablanica – Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj – Gromiljak (Radanovići), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno – jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.