tradicionalni skokovi

Zbog jučerašnjeg komentara gradonačelniku Banje Luke otkazan poziv u Mostar

drasko-stanivukovic

Klub skakača u vodu “Mostari” otkazao Stanivukoviću poziv na tradicionalne skokove

Organizacioni odbor Kluba skakača u vodu “Mostari” otkazao je gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću poziv za dolazak na 455. tradicionalne skokove zbog stava o Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

U e-mailu upućenom Stanivukoviću iskazano je žaljenje zbog otkazivanja poziva.

“Srebrenica je bolna rana svih nas i uvijek će biti. Na ovom mostu 11. jula skokom bez aplauza ‘Mostari’ obilježavaju Dan žalosti. Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu”, naveli su iz kluba u pismu objavljenom i na njihovoj Facebook stranici.

Podsjećanja radi, Stanivuković je ocijenio da je “Inzkovo nametanje zakona o zabrani negiranja genocida strahovito loš potez”.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko, koristeći svoje ovlasti, donio je dopunu Krivičnog zakona BiH, kojom je uveo zabranu negiranja genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina utvrđenih pravomoćnim presudama nadležnih međunarodnih i domaćih sudova i kazne za ta krivična djela.