BiH

bihamk

Zbog kiše i vode koja se zadržava na kolovozu saobraćaj otežan na većini puteva

07/10/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

U tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica zbog sanacionih radova tokom dana saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima

Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežno je saobraćanje na većini puteva u BIH. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozorili su na odrone kamenja i zemlje na kolovoz i savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima na putu, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopćenju BIHAMK-a se vozači posebno upozoravaju na opasnosti od odrona na putnim pravcima Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Buna-Masline, Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica zbog sanacionih radova tokom dana saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima u vremenu od 23:00 do 04:30 sati, saobraćaj je u tunelu obustavljen.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja sanacionih radova moguće je i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.