BiH

AMSBIH

Zbog klizišta promet u tunelu Igman samo jednom trakom

24/08/2019
Tunel Igman - FOTO Arhiva

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, saopćeno je iz IC AMSBIH-a

Na većini cestovnih pravaca promet se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi prometuje se sporije, pa se vozači pozivaju na oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo), zbog klizišta, promet je u tunelu Igman preusmjeren u preticajnu traku.

Zbog izlijevanja vode na cestu, na dionici M-4 Jelah – Teslić u mjestu Kalošević promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom, dok je na dionici R-474 Jelah – Prnjavor u mjestu Piljužići promet obustavljen.

Na dionici autoceste A1 Podlugovi – Sarajevo sjever, zbog radova promet se u dužini od 2 km odvija dvosmjerno.

Zbog radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica – Nemila, promet se tokom dana odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično. U noćnim satima potpuna je obustava prometa u vremenu: od 00.30-01.30, od 02.00-03.30 i od 04.00-05.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica – Tetovo- Nemila) zabrana je prometa za vozila preko 7,5 t.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na autocesti Banja Luka – Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
– M-1.8 Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica),
– M-4.2 Cazin – Srbljani,
– M-5 u Jajcu (most preko rijeke Plive), Lanište – Ključ,
– M-6 prolaz kroz Čapljinu,
– M-18 Jošanica – Stup, Olovo – Semizovac, Semizovac – Vogošća, Kladanj – Podpaklenik.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tokom dana na M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji) i na M-15 Glamoč – Mliništa na lokaciji Razvršće.

Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah – Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje – Sivša – Tešanjka – Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje – Kalošević – Jelah.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima Izačić, Prisika, Doljani, Gabela Polje, Deleuša (izlaz), Zupci (ulaz) i Gradiška (oba smjera).

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, saopćeno je iz IC AMSBIH-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.