BiH

RS

Zbog kršenja mjera inspektori izrekli 76.000 KM kazni

19/04/2021

Akcenat je u kontrolama i dalje usmjeren na objekte koji zbog frekvencije građana na dnevnom nivou predstavljaju visokorizične djelatnosti

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su u kontrolama izvršenim u proteklih sedam dana na području bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) subjektima izrekli kazne u iznosu od 76.000 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

“Inspektori su protekle sedmice izvršili 634 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije. U 51 slučaju subjekti su zatečeni u prekršaju”, saopšteno je iz Inspektorata RS-a.

U saopštenju se navodi da je akcenat u kontrolama i dalje usmjeren na objekte koji zbog frekvencije građana na dnevnom nivou predstavljaju visokorizične djelatnosti.

“Za potrebe vršenja pojačanog nadzora, angažovani su republički inspektori iz svih 13 inspekcijskih sektora, koji rade u smjenama, u radne dane, kao i dane vikenda. Takođe, rad inspektora organizovan je i po principu rotiranja službenika po regijama, gdje se inspektori iz jedne regije upućuju na područje druge i obrnuto”, navode iz Inspektorata RS-a.

Podsjećaju i da je u okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno 57.629 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 1.465.200 KM, dok je za 74 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

Saopšteno je i da će Inspektorat RS-a nastaviti sa pojačanom kontrolom poštovanja preventivnih mjera, u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS-a

“Epidemiološka situacija u RS-u još uvijek je nepovoljna, te je u cilju njene stabilizacije i dalje neophodno da svi građani nastave sa odgovornim ponašanjem i poštovanjem preventivnih mjera, jer jedino na taj način možemo očekivati poboljšanje u narednom periodu”, navodi se u saopštenju iz Inspektorata RS-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.