Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog kvara na informacijskom sistemu obustavljen saobraćaj na GP Doljani

doljani

Zbog kvara na informacijskom sistemu, obustavljen je saobraćaj putničkih vozila na graničnom prijelazu Doljani, javlja Anadolu Agency (AA).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Inače, kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na putevima u BiH jutros se saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta.

Zbog nestabilnih vremenskih prilika, vozače upozoravaju za opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih i deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-4 Teslić-Jelah (Vrela, od 8 do 16 sati), M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 9 do 10 i od 13 do 15 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica i Živinice-Šićki Brod.