Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Zbog magle koja smanjuje vidljivost nužan oprez na putevima u BiH

25/12/2017

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, zbog čega se pa vozači pozivaju na pojačan oprez, javlja Anadolu Agency (AA).

U planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske temperature moguća je poledica. Kolovoz je mjestimično vlažan, a frekvencija vozila je slabijeg intenziteta.

Zbog većih odrona, jednom trakom naizmjenično saobraća se na dionicama magistralnih puteva M-16.2 Jablanica-Prozor, M-14.2 Resanovci-Drvar i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz učestali su i na ostalim putevima u BiH.

Posebno se izdvajaju dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Zbog praznika katoličkog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Apeluje se na vozače da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.